Selectează o Pagină

În vara această va fi lansat noul film SF, „Europa Report” care va avea ca subiect tocmai explorarea satelitului planetei Jupiter. Premiera va fi pe 27 iunie pe Apple iTunes şi pe internet în sistemul VOD (Video on Demand) cât şi în cinematografe începând cu data de 2 august 2013.

„Europa Report” este regizat de ecuadorianul Sebastián Cordero (după un scenariu de Philip Gelatt),  nominalizat la Festivalurile de la Cannes şi Sundance („Chronicles”).

Anamaria Marinca (născută pe data de 1 aprilie 1978 la Iași) este cea de a doua actriţă româncă care joacă într-un important film SF străin, prima fiind Oana Pellea (în rolul „Marichka”) în distopia „Children of Men” (2006) în regia lui Alfonso Cuaron.

Anamaria a absolvit Universitatea de Artă, Muzică și Dramă George Enescu din Iași. În 2005,  a câștigat trei premii, fiind considerată Cea mai Bună Actriță (Premiul British Academy Television Awards, Premiul Royal Television Society și Premiul Golden Nymph la al 45-lea Festival de Televiziune de la Monte Carlo) pentru rolul său din serialul „Sex Traffic”, o dramă a CBC/Channel 4.

Anamaria Marinca este cunoscută pentru rolul Otiliei din filmul lui Cristian Mungiu, „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile”, film distins cu Palme d’Or la Cannes în 2007, Premiile Cinema și FIPRESCI. Anamaria a apărut pe scenă în producții românești dar și în producții internaționale cum ar fi piesa shakespeareană „Measure for Measure” la National Theatre din Londra, piesa „4:48 Psychosis” la Young Vic Theatre, Londra, în filmul lui Francis Ford Coppola, „Youth Without Youth”, „Boogie” de Radu Muntean, iar în 2012 într-un episod al serialului Dr.Who („Darla” în episodul „Asylum of the Daleks”)

Anamaria Marinca (în rolul Rosei Dasque, pilotul unei nave spaţiale) : „Rolul meu e să duc la destinaţie, pe Europa, a doua lună a planetei Jupiter, o navă spaţială cu echipajul ei şi să păstrez un jurnal al expediţiei. Aş îndrăzni să spun că funcţia mea dramatică e aceea de narator…

Filmul istorisește povestea a şase astronauţi trimişi pe satelitul Europa într-o misiune finanţată de Europa Ventures, o firmă privată, pentru a căuta viaţă sub calota de gheaţă şi care trec prin şase ani de izolare şi primejdiile inerente explorărilor spaţiale. O abordare realistă, credibilă a înfruntărilor ce așteaptă specia umană în spațiul cosmic.

„Europa Report”

Regia : Sebastián Cordero

Scenariul : Philip Gelatt

Distribuție : Anamaria Marinca, Sharlto Copley,  Michael Nyqvist,  Karolina Wydra,  Daniel Wu   Isiah Whitlock Jr.,  Christian Camargo.

EUROPA REPORT trailer:

Author