Selectează o Pagină

Liviu Radu, Marian Truță și Angelo Mitchievici în antologia lui Marius Chivu, „Best Of. Proza scurtă a anilor 2000”, editura Polirom 2013

Prietenii și colegii noștri din cadrul SRSFF, Liviu Radu, Marian Truță și Angelo Mitchievici sunt printre cei 23 de scriitori ale căror povestiri au fost selectate de Marius Chivu în antologia sa „Best Of. Proza scurtă a anilor 2000 ”, în curs de apariție la editura Polirom, în octombrie a.c.

Felicitări tuturor autorilor cuprinși în antologie, felicitări Marius Chivu pentru această excelentă inițiativă !

„Aşadar, acum că am văzut cum Premiul Nobel se acordă şi pentru proza scurtă, nu pot să nu mă bucur de contextul favorabil în care, în mai puţin de o lună, va apărea Best of, antologia conţinînd cele mai bune povestiri ale celor mai buni autori români de proză scurtă din anii 2000… antologia are 23 de scriitori, dintre cei debutaţi în preajma anului 2000, prezenţi cu un total de 40 de povestiri, şi că, pentru a respecta varietatea stilistică, m-am străduit ca selecţia să acopere cît mai multe din subgenurile povestirii: minimalism şi fantastic, realism şi new-weird, horror şi parabolă, parodie şi politic, steampunk şi absurd, livresc şi satiră. Mai spuneam, de asemenea, că subiectele şi realităţile povestirilor sînt cît se poate de variate: din vremurile biblice pînă în viitor, din comunism şi din imigraţie, de la sat la căminele studenţeşti, din cartiere autohtone în medii urbane din străinătate….

Deşi o astfel de antologie reflectă, inevitabil, gustul şi priceperea celui care face selecţia, sper ca acest demers să fie considerat reprezentativ pentru arta noii generaţii de prozatori, dar, mai ales, să fie perceput drept un act de mîndrie şi de seducţie din partea prozei scurte scrise la noi în deceniul anilor 2000. Şi ca să nu vă mai pun curiozitatea şi răbdarea la încercare, iată, în ordine alfabetică, şi autorii selectaţi: Ioana Baetica Morpurgo, T.O. Bobe, Lavinia Branişte, Dan Coman, Luca Dinulescu, Adrian Georgescu, Radu Pavel Gheo, Silviu Gherman, Florin Lăzărescu, Dan Lungu, Cosmin Manolache, Mihai Mateiu, Mitoş Micleuşanu, Angelo Mitchievici, Veronica D. Niculescu, Cezar Paul-Bădescu, Radu Paraschivescu, Liviu Radu, Sorin Stoica, Lucian Dan Teodorovici, Alex Tocilescu, Călin Torsan şi Marian Truţă.  

http://dilemaveche.ro/sectiune/carte/articol/curind-librarii

Author