Hecate a apărut din dorința de a acoperi o lipsă dedicată nișelor marginalizate și minoritizate. Mai precis, ne-am dat seama că o întreagă serie de cărți nu se regăsește pe piața din România din cauza subiectelor mai puțin vandabile și mai degrabă delicate. În rarele cazuri în care apar, potențialul lor radical de a oferi volum vocilor acestor experiențe minoritare este îngropat sub valoarea lor „universală” (câștigătoare de premii, ecranizări etc). Prin urmare, ne-am dorit să creăm un spațiu în care persoane, grupuri și comunități minoritare să se exprime. Astfel a apărut Hecate, prin care servim ca o modalitate de cunoaștere și ajutăm la deschiderea unor noi posibilități de întâlnire între lumi diferite.
Planul editorial al Hecate este construit pe titluri care ne susțin principiile de bază: respect față de diferențe, importanța egală, dar și diferită în același timp, a tuturor ființelor umane sau nonumane, non-violență și solidaritate, gândire critică. În ceea ce privește profilele volumelor editate de Hecate, acestea merg de la academic și până la SF și Fantasy, beletristică și albume foto. Astfel, printre primele titluri care vor apărea la Hecate până la sfârșitul anului se numără mult așteptatul „Amonit” de Nicola Griffith, dar și „Pilda Semănătorului” de Octavia E. Butler, câștigătoarea premiilor Nebula și Hugo.
În același timp, librăria Hecate susține eforturile editurii prin volume care se înscriu sub umbrela acelorași principii de egalitate și solidaritate, din domenii diverse: SF și Fantasy, istorie și memorii personale, gândire critică, ficțiune, literatură clasică, literatură pentru copii, dezvoltare personală și altele.