Selectează o Pagină

Editura Trei vă invită la evenimentul de lansare a romanului „Pasărea Domnuluide Mary Doria Russell. Volumul a fost recompensat cu premiile Arthur C. Clarke, James Tiptree Jr., British Science Fiction, Kurd-Lasswitz-Preis şi va fi prezentat de Liviu Radu, Bogdan Perdivară – traducător, Ionuţ Bănuţă – ilustraţie copertă şi Mihai-Dan Pavelescu – coordonator al Colecţiei Epsilon SF, duminică 24 martie 2013, ora 14.00, în cadrul Târgului de carte SF & Fantasy Final Frontier (TeCaFi, str. Doamnei nr. 9).

În anul 2019, programul SETI recepţionează transmisiuni muzicale din vecinătatea stelei Alfa Centauri. Prima expediţie spre planeta-sursă a radiotransmisiilor este organizată de Ordinul Iezuit fără ştirea şi aprobarea ONU, iar contactul cu aceasta este pierdut. După 40 de ani, a doua expediţie îl readuce pe Pământ pe unicul supravieţuitor, iezuitul lingvist Emilio Sandoz, care relatează povestea primului contact cu extratereştrii.

Mary Doria Russell s-a născut în 1950 la Chicago şi a obţinut doctoratul în antropologie. Pasărea Domnului a fost primul dintre cele cinci romane pe care le-a scris în cincisprezece ani. În 1998 a fost recompensată cu Premiul John W. Campbell pentru „cel mai bun autor nou”.

Author