Select Page

Interviul cu scriitoarea Natalia Osoianu, în varianta tradusă în franceză de colegul nostru Cristian Tamaş, a fost postat pe blogul Russkaya Fantastika : Entretien avec Natalia Osoianu – Cristian Tamaş

Le mulţumim prietenilor Patrice şi Viktoryia Lajoye pentru interesul demonstrat faţă de domeniul imaginarului dintre Tisa şi Nistru.

Același interviu va fi tradus și în rusește și va fi publicat pe site-ul editurii Fantaversum.

Interviul acordat lui Cristian Tamaş de Prof.Dr. Mary Elizabeth Ginway (Universitatea Florida, S.U.A.), unul dintre cei mai buni specialişti în domeniul imaginarului brazilian, a fost remarcat de prestigioasa publicaţie Strange Horizons.

Interviul cu Prof.Dr. Mary Elizabeth Ginway poate fi citit în englezeşte pe EUROPA SF (portal pan-european dedicat SF&F-ului, o iniţiativă a SRSFF, proiect căruia i s-a acordat Premiul pentru cel mai bun site european de către Societatea Europeană de Science Fiction, cu ocazia Eurocon-ului de la Kiev, aprilie 2013) şi în româneşte în viitorul număr al Revistei SRSFF, disponibil începând cu data de 15 octombrie 2013.

De asemenea, considerăm că interviurile lui Cristian Tamaş cu Prof.Dr.George Slusser (Universitatea Riverside in California, S.U.A.), Prof.Dr.Arielle Saiber (Bowdoin College, S.U.A.), Prof.Dr.Rachel Haywood Ferreira (Universitatea Iowa, S.U.A.), Prof.Dr.Ugo Bellagamba (Universitatea Nisa, Franţa), cu exegetul şi cercetătorul Dr.Mariano Martin Rodriguez (Spania) au contribuit la o mai bună cunoaştere a unui punct de vedere românesc în cadrul arenei academice internaţionale dedicate studierii science-fiction-ului.