Selectează o Pagină

Târgul de carte SF & Fantasy Final Frontier se pregăteşte să îşi deschidă porţile începând de sâmbătă, 23 martie. Timp de două zile, organizatorii de la bookblog.ro îi vor aşteapta pe cititorii şi pasionaţii de SF & F cu o serie de evenimente de excepţie, precum şi lansări de carte, întâlniri cu scriitori, invitaţi din ţară şi străinătate.

Evenimentul se va desfăşura în incinta TeCaFi, Strada Doamnei nr. 9, în centrul istoric al Bucureştiului.

Editura Nemira a pregătit pentru acest Târg nu numai câteva noutăţi editoriale mult-aşteptate de către public, dar şi o ofertă de 40% reducere pentru titlurile reunite sub celebrele brand-uri Nautilus SF şi Anticipaţia, alături de multe alte suprize.

Mai mult, sâmbătă, 23 martie, începând cu ora 11:30, va avea loc lansarea oficială a romanului „Fata modificată” semnat de Paolo Bacigalupi. Cei doi invitaţi ai noştri – Oliviu Crâznic şi Horia Nicola Ursu – vor discuta viitorul literaturii SF&F aşa cum este el prefigurat de proza şi viziunea zguduitoare a scriitorului american.
Un roman SF dureros de realist, dacă ni se permite exprimarea, cu   personaje verosimile, vii, care ne atrag şi ne resping în aceeaşi   măsură, cu un subiect pe care poate încă îl ignorăm, acela că omenirea   este predispusă la a-şi crea propriul sfârşit de lume şi de a îi   supravieţui, Fata modificata este o carte ce cu siguranţă va impune o nouă cale de înţelegere a   literaturii de gen. Pe fundal, Emiko, simbol al unor arhetipuri şi   prototipuri individuale, devine vocea prin care Bacigalupi spune o   poveste cu adânci implicaţii psihologice şi sociale.”

Volumul “Fata modificată”, distins cu premiile Nebula, Hugo şi Locus,   printre altele, este considerat la ora actuală unul dintre cele mai   bune romane SF ale secolului XXI. Dacă aşa stau lucrurile sau nu, vă   invităm să dezbatem împreună sâmbătă, de la ora 11:30.

Dumincă, 24 martie, începând cu ora   12:00, ne provocăm cititorii la o întâlnire de excepţie: trei dintre   cei mai cunoscuţi autori români de SF şi Fantasy vor fi acolo alături de   fanii genului, pentru a îi ghida într-o scurtă călătorie prin   universurile pe care maeştrii le-au creat.

Încă din anii ’90, Editura Nemira și-a asumat rolul de a deveni nu numai o rampă de lansare pentru   autorii români de SF&F, dar și o ”voce” prin care aceștia au devenit   cunoscuți publicului autohton. În misiunea sa constantă de a se alinia   la curentul mondial de SF și în încercarea de a oferi publicului român   accesul la marile capodopere ale lumii, Nemira nu a pierdut totuși din   vedere faptul că proza speculativă de sorginte românească este, la nivel   calitativ, cel puțin la fel de bună ca cea străină, iar reprezentanții   genului SF de pe plaiurile noastre merită tot atâtea laude.

Aşadar, duminică, cititorii vor avea ocazia să îi cunoască şi să îi   provoace la dezbatere pe Liviu Radu – un autor de al cărui nume se leagă   poate chiar istoria SF-ului românesc, pe Ana-Veronica Mircea – o   scriitoare pe care generaţia contemporană trebuie să o cunoască, şi pe Marian Truţă – vizionar de excepție, autor multi-premiat, mentor și   promotor al tinerei generații de autori SF&F.

Vă invităm să cuceriţi alături de noi frontierele imaginaţiei, pentru   a vă bucura de oferte speciale, pentru a lua parte la întâlniri cu   autori de renume şi pentru a descoperi, timp de două zile, universul   fantastic al cărţilor Nemira!

Author