Selectează o Pagină

Nemira vă propune patru noutăţi digitale, special concepute pentru cititorii pasionaţi de literatură de calitate şi tehnologie.

Culegerea de povestiri „A doua venire”de Marian Truţă, volum disponibil acum şi în format digital, aparţine unui autor român contemporan de SF și Fantasy, nu numai un scriitor ce a obţinut numeroase distincţii literare, dar şi un vizionar de excepţie, care împinge limitele imaginaţiei şi se joacă cu multiple realităţi paralele.

Culegerea de povestiri ne prezintă o altfel de Românie, complet diferită de ceea ce am putea visa, o Românie posibilă, dar nu mai puţin fascinantă. Premisele sunt cu siguranță formidabile: ţara noastră a devenit, în viziunea lui Marian Truţă, un fel de axis mundi, în oricare din cele patru istorii alternative pe care ni le oferă autorul.

Ebook-ul „Floarea de loldilal” de Ana-Veronica Mircea este fără îndoială impresionant prin temele abordate şi mai ales prin stilul de a povesti al autoarei. Cele 16 povestiri cuprinse în volum circumscriu o lume colorată, versatilă, vie, o lume alcătuită din mici universuri fascinante, care ni se dezvăluie pe rând şi care, asemenea unor actori ce se succed pe scena de teatru, au rolul de a ne emoționa, înveseli, surprinde, speria uneori, pune pe gânduri şi de ce nu, de a ne fascina. Ana-Veronica Mircea izbuteşte cu acest volum ceea ce puţini autori contemporani ai genului au reuşit: le oferă cititorilor săi emoţii dintre cele mai complexe şi variate, cu uşurinţa unui magician, reuşind din câteva cuvinte să îi transporte pe tărâmuri ficţionale şi în situaţii narative care nu pot lăsa indiferent pe nimeni.

Ebook-ul „Rendez-vous cu Rama” de Arthur C. Clarke  se înscrie cu success în seria de romane SF care i-au adus autorului nu numai reputaţia unui vizionar de excepție, dar şi a unui creator de lumi noi care nu face nici un rabat de la talentul său. Literatură despre nave spațiale s-a mai scris şi se va mai scrie, dar Clarke o face diferit. Imaginaţia sa depăşeşte toate barierele şi toate tiparele, reuşind să creeze artefacte monumentale şi să spună o poveste care să ne ţină în permanență într-o stare de stupoare şi alertă. Pentru că mai mult de a fi un simbol reprezentativ pentru genul SF mondial, „Rendez-vous cu Rama” este totodată o carte cu intrigi şi cu un final neaşteptat ce satisface şi cele mai pretențioase gusturi în materie de suspans.

Ebook-ul „Ştiinţa viitorului” de Max Brockman este ideal pentru cei care îndrăznesc să viseze dincolo de spaţiu și de timp. Idei, inovație, cercetare, imaginaţie, talent, îndrăzneala de a trece peste bariere. Este ştiința cea care ne va salva sau cea care ne va distruge? Avem capacitatea să pătrundem toate tainele acestei lumi? Avem oare posibilitatea să ne auto-depăşim? La toate aceste întrebări dar şi la multe altele, găsim răspunsuri pertinente şi extrem de bine documentate, dacă vom răsfoi paginile volumului.

Author