Selectează o Pagină

 

Revista Știință&Tehnică a ieșit din portofoliul publicațiilor Adevărul Holding și va fi editată în mod independent.

Pe 14 ianuarie, întreaga echipă redacțională a revistei Știință&Tehnică și-a prezentat demisia în fața conducerii Adevărul Holding, companie deținută de omul de afaceri Cristian Burci și aflată în insolvență.

Odată cu exitul din afacerile media a lui Dinu Patriciu, Știință&Tehnică a continuat să fie editată de Adevărul Holding, care a impus redacției reducerea costurilor de producție și restrângerea numărului de colaboratori, se arată într-un comunicat al echipei editoriale.

Revista Știință&Tehnică va fi editată în continuare de Science&Technology Press, o companie de publishing nou înființată care se va axa pe produse media (reviste, cărți, almanahuri) și multi-media (filme documentare, website-uri, DVD-uri interactive) de popularizare a științelor.

Science&Technology Press este deținută, în proporții egale, de către redactorii Știință&Tehnică.

Următoarea ediție a revistei Știință&Tehnică va apărea pe piață pe 12 februarie, de Darwin Day (sărbătoare internațională care celebrează cercetările și opera științifică a lui Charles Darwin), însoțită fiind de cartea „Revoluția după Darwin. Pledoarie pentru specia umană” de Adrian Nicolae.

Revista Știință&Tehnică este cea mai veche publicație de popularizare a științelor din România. A avut o apariție neîntreruptă între anii 1954 și 2008, iar din aprilie 2011 a fost relansată, de Fundația Dinu Patriciu.

În anul 2015, pe lângă editarea publicațiilor Știință&Tehnică și a seriei Știință&Tehnică Junior, Science&Technology Press va pune un accent deosebit pe proiectele speciale ale revistei: prelegeri publice de popularizare a științelor (seria de conferințe de tip TEDx Academia S&T), experimente științifice inedite (expediții astronomice, lansări de baloane stratosferice, descoperirea primului om de neanderthal din România), evenimente din zona pop-sci și SF (concursuri naționale de robotică, festival de film SF, construirea primei case inteligente din România). – Marc Ulieriu, redactor șef Știință&Tehnică

Staff-ul editorial al Știință&Tehnică mai este alcătuit din seniorii Alexandru Mironov și Cristian Român, alături de Adrian Nicolae, Cătălin Beldea, Claudiu Andone, Alexandru Safta și Răzvan Anghelescu.

Sursa : http://www.paginademedia.ro/2015/01/revista-stiintatehnica-iese-din-adevarul-holding-echipa-revistei-a-demisionat-ieri-din-grupul-lui-cristian-burci/

Author