Selectează o Pagină

Douăzeci şi şase de scriitori francezi de science fiction şi fantasy prezenţi la Salonul Cărţii de la Paris (22 – 24 martie 2013)

Programul „Les Indés de l’imaginaire”, organizat de editurile ActuSF, Mnémos şi Les Moutons électriques la standul H57 (regiunea Rhône-Alpes), reuneşte pe parcursul a trei zile (vineri 22 martie – duminică 24 martie) douăzeci şi şase de scriitori francezi de science fiction şi fantasy la Salonul Cărţii de la Paris : Ayerdhal, Xavier Mauméjean, Justine Niogret, Johan Heliot,  Fabien Clavel, Erik Wietzel, Morgane Caussarieu, Antoine Techenet, Alexandre Mare, Étienne Barillier, Jacques Martel, Raphaël Albert, Raphaël Granier de Cassagnac, Nicolas Fructus, Mathieu Gaborit, David Camus, Paul Beorn, Adrien Tomas, André-François Ruaud, Julien Bétan, Alexis Orsini, Régis Antoine Jaulin, Lionel Richerand, Estelle Faye, Alex Nikolavitch, Karim Berrouka.

Prilej pentru lansări şi prezentări de carte (douăzeci şi şase de evenimente), discuţii şi conversaţii, autografe, convivialitate şi socializare cu un segment vibrant al literaturii franceze :

http://www.actusf.com/spip/Les-Indes-de-l-imaginaire-au-Salon,15612.html

http://www.actusf.com/spip/Les-dedicaces-editeur-par-editeur,15613

Ne bucură faptul că scriitorul Dănuţ Ungureanu, membru fondator şi preşedinte al SRSFF între 2009 – 2011 a fost invitat şi participă la Salon du Livre, fiind de altfel şi singurul autor român de SF prezent.

Fără îndoială, capitala literaturii române se mută pentru cinci zile, între 21 şi 25 martie, la Paris. Este plin de simboluri acest statut pe care literatura română îl are acum ca invitat de onoare la această a 33-a ediţie a Salonului Cărţii de la Paris, pentru că Oraşul Luminilor face pare din matricea însăşi a literaturii române moderne… Această prezenţă a României la Salonul Cărţii de la Paris mai trebuie însă considerată şi un moment de bucurie şi sărbătoare. În definitiv, România are puţine ocazii de a străluci în străinătate. Iar această prezenţă la Salon este o bună ocazie şi contez pe un comportment demn al tuturor scriitorilor români (pentru că deseori românii au obiceiul de a se certa lamentabil în public)… “ afirma dramaturgul Matei Vişniec, stabilit din anii 80 la Paris şi nu putem să nu-i dăm dreptate. Desigur, o mai bună coordonare cu organizatorii francezi ar fi permis şi o mai bună colaborare şi comunicare între SF-urile ambelor ţări prin identificarea unor arii şi teme comune de interes reciproc.

Author